Bij iedere chirurgische ingreep ontstaat een litteken. In het begin van de genezing kunnen deze rood en verheven zijn. Door wondgenezingsstoornissen of bij diepere wonden (brandwonden, bijtwonden) kan het voorkomen dat het litteken niet optimaal genezen is en kunt u in aanmerking komen voor een littekencorrectie.
Consult
Tijdens het consult wordt gekeken wat het probleem van het litteken is. Deze kan verdikt zijn, ingetrokken, verkort, strak zitten etc. Er wordt gekeken wat mogelijk is bij een eventuele correctie.
Behandeling
De ingreep vindt over het algemeen plaats onder lokale verdoving. Soms wordt er lokaal huid verplaatst om meer lengte en beter vorm van het litteken te krijgen. Ook kan een litteken welke verbreed is versmald worden. Vaak wordt de wond gesloten met hele dunne niet oplosbare hechtingen. Hierover komt een hechtpleister
Nazorg
U kunt na de ingreep direct naar huis. U zult niet veel napijn hebben, eventueel paracetamol is voldoende. Het advies is om niet te sporten zolang de hechtingen nog aanwezig zijn.
Complicaties
Er is een hele kleine kans op complicaties. Nabloeding of infectie komen bijna niet voor. Er komt uiterlijk wel weer een nieuw litteken.
Eindresultaat
Er ontstaat bij iedere ingreep een litteken. In het begin kan deze nog zichtbaar vurig rood zijn, echter in de loop der tijd worden deze steeds minder zichtbaar met name in het gelaat. Het eindresultaat is vaak na 3 maanden zichtbaar.
Kosten
Het is afhankelijk van de medische indicatie of excisie van moedervlekken wel of niet worden vergoed. Indien het niet wordt vergoed zullen de kosten… Vraag de consulent om een behandelplan of kijk op onze prijslijst.